Zambiansk grønlangkål

Zambiansk grønlangkål

Forberedelses tid:

Antal:

ca. 5 personer

Ingredienser:

900 g grønkål
1 hakket stort løg
1-2 finthakket små stærke chili, evt. tørret chili
5 tomater, friske
1 dl saltede, groft hakket
jordnødder
Olie

Fremgangsmåde:

Løget klares i olie i en tykbundet (jern)gryde. Chili og grønkålen tilsættes og varmes godt igennem. Tomaterne skæres i både og blandes i. Jordnødderne, som er med til at jævne retten, tilsættes i passende mængde. Hvis der anvendes usaltede jordnødder smages retten til med salt. Denne ret skal smages til efter behag, hvad både chili og jordnødder angår. Serveringsforslag: Zambiansk grønlangkål med stegt kød f.eks. kylling, frikadeller eller koteletter. Vegetarret: Zambiansk grønlangkål med nshima, hvilket er en meget stiv majsmelsgrød, den skal være så stiv, at den kan spises med fingrene.