Zabaglione

Zabaglione

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

6 æggeblommer (pasteuriserede)
5 spsk sukker
0,5 gl sherry
1 stang vanilie
---------------------
bær, friske
sprøde småkager

Fremgangsmåde:

Zabaglione er er klassisk, italiensk dessert som er let og delikat. I disse tider vil jeg dog nok anbefale, at man bruger pasteuriserede æggeblommer, så undgår man, at gæsterne sidder og bekymrer sig om faren for salmonella. Server den med friske bær af eget valg og små, sprøde kager. Pisk æggeblommer og sukker meget længe til massen er helt lys og luftig. Rør vinen i. Sæt cremen over vandbad og pisk den igen meget kraftigt igennem til den bliver tyk og cremet. Pas meget på, at blandingen ikke bliver for varm. Tilsæt evt. korn af 1 stang vanille. Cremen anrettes i portionsglas. Serveres lun eller kold.