Wokret

Wokret

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

marinade
Ca 1/4-1/2 dl Olivenolie
citron, usprøjtet, skal
1/4 tsk Finthakket rød chili
1/2 tsk Karry
2 fed Finthakket hvidløg
Friskkværnet peber
Ca. 600 g oksekød, strimler
Grøntsager:
2 stk porrer, store
2 stk Mellemstore gulerødder
2 stk rødbeder, friske
1 stk Gul peberfrugt
1 stk Rød peberfrugt
Til at svitse grøntsagerne i:
2 "fingerbøl" Finthakket ingefær
1/4 tsk Finthakket rød chili
2 tsk Karry
2 fed Finthakket hvidløg
Lidt olivenolie
Ca. 5 spsk tamari

Fremgangsmåde:

Kødet kommes i en skål med ovenstående marinade og står og trækker ca. 24 timer i køleskab. Brug så lidt olie som muligt. Rør i det af og til. Rens alle grøntsagerne. Skær porrene på skrå. Gulerødderne skæres i tændstiktykke stave og rødbederne lidt større. Peberfrugterne skæres i strimler.

Kødet svitses i wokken, med den olie der hænger ved, ved meget høj varme. Det færdigstegte kød stilles til side. Kom yderligere lidt olivenolie i wokken (hvis der er noget tilbage fra kødet, så brug resten/noget af det i stedet) og tilsæt ingefær, chili, karry og hvidløg.

Skru helt op for varmen. Når olien begynder at "sprutte" kommes grøntsagerne i. Alle grøntsager svitses i olien, og der kommes peber i retten. Til sidst vendes kødet i retten, sammen med ca. 5 spsk. Tamari (efter smag). Retten serveres med "gule ris" (ris kogt med gurkemeje).