Waldorfsalat

Waldorfsalat

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

3½ dl creme fraiche
1 spsk sukker
1/4 tsk groft salt
4 stilke bladselleri
300 g grønne druer
2 æbler, fx granny smith (ca. 300 g)
50 g valnøddekerner
Pynt: Bladselleriblade, valnøddekerner og vindruer

Fremgangsmåde:

Smag creme fraiche til med sukker og salt. Rens bladselleristilkene og skær dem på tværs i tynde strimler. Halver vindruerne og fjern kernerne. Skær æblerne i tern. Tag lidt valnøddekerner fra til pynt. Hak resten groft. Bland fyldet i dressingen. Lad salaten stå koldt i mindst 1/2 time. Anret og pynt salaten. Tips: Dressingen kan fx tilberedes af lige dele creme fraiche 18% og creme fraiche 38%. Waldorfsalaten kan serveres til fx vildtretter, kødretter, farseret fjerkræ eller efter frokosten.