Vintersuppe

Vintersuppe

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

0,750 kg nakkefilet
300 g bacon
1 kg hvidkål
3 porrer
3 gulerødder
0,750 kg kartofler
10 gule sennepskorn
5 peberkorn
2 dl hvidvin
8 frankfurter pølser
1 bdt persille
Tilbehør
groft brød
sennep

Fremgangsmåde:

1. Skær hvidkålen i tynde både. Rens porrer, gulerødder og kartofler. Skær porrerne i 5 cm lange stykker. Del gulerødder og kartofler, hvis de er store.

2. Læg grøntsager, nakkefilet og bacon i en stor gryde sammen med sennepskorn, peberkorn og salt. Hæld hvidvin eller bouillon ved og bring det i kog. Læg låg på gryden og lad det koge 1 - 2 timer ved svag varme, til kød og grøntsager er møre. Kog pølserne med de sidste 5-10 minutter.

3. Skær kødet i skiver og server det med grøntsagerne drysset med hakket persille.