Vintersuppe

Forberedelses tid:
Antal:
8Forfatter:
YoumamiIngredienser:
• 0,750 kg nakkefilet
• 300 g bacon
• 1 kg hvidkål
• 3 porrer
• 3 gulerødder
• 0,750 kg kartofler
• 10 gule sennepskorn
• 5 peberkorn
• 2 dl hvidvin
• 8 frankfurter pølser
• 1 bdt persille
Tilbehør
• groft brød
• sennep
Fremgangsmåde:
1. Skær hvidkålen i tynde både. Rens porrer, gulerødder og kartofler. Skær porrerne i 5 cm lange stykker. Del gulerødder og kartofler, hvis de er store.
2. Læg grøntsager, nakkefilet og bacon i en stor gryde sammen med sennepskorn, peberkorn og salt. Hæld hvidvin eller bouillon ved og bring det i kog. Læg låg på gryden og lad det koge 1 - 2 timer ved svag varme, til kød og grøntsager er møre. Kog pølserne med de sidste 5-10 minutter.
3. Skær kødet i skiver og server det med grøntsagerne drysset med hakket persille.