Vildtsteg med polenta og rucolasalat

Vildtsteg med polenta og rucolasalat

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 stk rådyr kølle
500 g polenta mel
1 stk knoldselleri
4 stk chili, friske
3 bdt rucola salat
1 ps pinjekerner
hindbæreddike
olivenolie
3 dl vildt- kalve- eller oksefond
smør
2 stk citroner, usprøjtede
1 bdt rosmarin, frisk

Fremgangsmåde:

Kødet gnides med salt, peber, citronskal i tynde strimler og rosmarin. Intervalsteges efter vægt, men ca. 3 x 10 minutter, med ligeså lang hviletid imellem, lidt længere tid ved kølle end ved ryg. Hviler efter stegning i mindst 20 min. Polenta koges med vand, efter anvisning på posen, men tilsættes revet selleri, samt chili i meget fine tern. Efter kogning anbringes polentaen i et firkantet fad til afkøling. Når Polentaen er kold skæres den i firkanter på 6 x 6 cm, pensles med olivenolie og grilles i ovn, til overfladen er lysebrun. Rucolaen skylles, og vendes i lidt hindbæreddike og olivenolie, derefter tilsættes pinjekerner, der er tørristet på en pande. Fonden koges op, reduceres evt. med lidt rødvin og monteres med koldt smør i tern. Anrettes på tallerkner med kødet i skiver omkring polentaen, omkring dette en ring af sauce, og rucolasalaten fordeles omkring det hele.