Vermicelli (tynde spaghetti) med rasp og ansjoser

Vermicelli (tynde spaghetti) med rasp og ansjoser

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1,5 dl olivenolie
10 ansjosfilet
50 g rasp
1 chilipeber
400 g vermicelli

Fremgangsmåde:

Sæt vandet øver til pastaen. Pil de største ben fra ansjosfileterne og mos dem med en gaffel i en tallerken. Varm olien i en dyb rummelig pande, og rist de mosede ansjosfilet’er og chilipeberen i den varme olie. Tilsæt raspen og rør godt i panden. Lad raspen blive lysebrun og sluk så ilden under panden. Kog pastaen »al dente«. Hæld vandet fra i et dørslag (ryst det godt fra), hæld pastaen i panden med ansjoserne, tænd under panden og bland pastaen godt med ansjossovsen. Tag chilipeberen op og servér pastaen rygende varm i panden. VIN: Ciré Rosato - Frascati