Varmrøget havtaske med sevruga parfait

Varmrøget havtaske med sevruga parfait

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

400 g havtaske, varmrøget
Parfait af Sevruga:
50 g sevruga kaviar
1 dl crème fraîche 38%
1 dl piskefløde
salt og peber
Rødløgschutney:
2 rødløg
2 spsk honning
2 spsk rødvinseddike
1 kvist timian
Chiliflager:
30 g florsukker
50 g hvedemel
50 g smør, smeltet
1 knsp chili, tørret
50 g æggehvide
salt

Fremgangsmåde:

Parfait af Sevruga: Fløden piskes stiv, crème fraîchen ligeledes og disse to røres sammen. Kaviaren vendes i og parfait’en smages til med salt og peber. Løgchutney: Løgene skrælles halveres fra top til rod. De yderste blade gemmes hele, fire stykker i alt, resten hakkes fint og sauteres i honning, eddike, timian, salt og peber. Chiliflager: Alle ingredienser røres sammen til en lind dej. Der klippes en skabelon i et stykke hårdt matriale (f.eks plast eller karton) Dejen smøres ud i skabelonen enten på en silikone bagemåtte eller smurt bagepapir. Bages ved 150º til de er lysebrune - straks når de kommer ud formes flagerne. ANRETNING: Havtasken skæres i skiver – 2 stk pr kuvert, og anrettes med parfait’en ovenpå. Heri stikkes chiliflagerne og der pyntes ved siden med chutney i den halve løgskal.