Varm linsesalat med chorizo og rosmarin

Forberedelses tid:
Antal:
2Forfatter:
Birgitte OdgaardIngredienser:
Fremgangsmåde:
Linser er lidt af en sjældenhed i det danske køkken, så prøv lige, om det ikke skulle være noget for dig. Salaten her er billig og nem at lave, og du kan gemme evt. rester til en velkommen afløsning af den flade madpakke i morgen. Du kan bytte chorizopølsen ud med lidt kold kylling eller skinke, hvis du har rester fra i går. Eller spise den helt uden kød, blot med et par humpler fetaost som tilbehør. Skyl linserne og kog dem møre i bouillon tilsat snittede gulerødder, rosmarin, kvarte skalotteløg og knust hvidløg. De skal koge i ca. 25 minutter, men check anvisningen på emballagen, det kan veksle lidt fra mærke til mærke. Når linserne er møre, vendes de med chorizo i skiver, olivenolie, salt og peber samt strimler af soltørrede tomater. Salaten serveres lun, gerne sammen med friskrevet parmesan og et godt brød.