Vaniljecremesauce

Vaniljecremesauce

Forberedelses tid:

Antal:

ca. 1 portion

Ingredienser:

2½ dl mælk
½ vanilie, stang
3 æggeblommer
40-60 g sukker

Fremgangsmåde:

1. Bring mælken i kog med kornene fra den flækkede vaniljestang og selve stangen. 2. Pisk æggeblommerne med sukker. 3. Hæld den varme mælk i æggeblommerne og pisk sammen. Hæld dette tilbage i gryden og varm langsomt op under konstant piskning til ca. 85°. Cremen må ikke komme i nærheden af kogepunktet. På et tidspunkt tykner den en lille smule. (Hvis man dypper en træske i cremen og lader cremen løbe af, skal man på bagsiden af s keen med en finger kunne trække en stribe i cremen; denne skal holde faconen). Hæld cremen gennem en si og køl den hurtigt ned. Variation Vaniljecremesauce med kaffe Pisk 1 spsk meget stærk espressokaffe eller 2 tsk Nescafé i den varme creme og køl den af.