Vaniljecreme - stiv

Vaniljecreme - stiv

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

2,5 dl sødmælk
0,5 vanilie, stang
3 æggeblommer
67,5 g sukker
2 spsk majsstivelse

Fremgangsmåde:

1. Skrab kornene fra vaniljestangen ud i mælken i en tykbundet kasserolle med rundet bund (så man kan piske helt ud i kanten). Kom også den tomme vaniljestang i. Varm mælken op til kogepunktet. Tag gryden fra varmen og lad den trække med vaniljen. 2. Pisk imens æggeblommer og sukker hvidt og luftigt med håndmikser. Pisk Maizena i. 3. Fjern vaniljestangen fra mælken og hæld den næsten kogende mælk over de piskede æggeblommer; pisk blandingen sammen med håndmikseren og hæld den tilbage i gryden. Varm op under konstant piskning over halvt blus, til cremen tykner og lige akkurat kommer i kog. Tag gryden fra varmen og pisk videre et øjeblik. Skrab cremen over i en ren skål; dæk med smurt film, så cremen ikke trækker skind. Tips Genvej til vaniljecreme Bland alle ingredienser i en tykbundet kasserolle med rundet bund og pisk over lille blus, til cremen lige akkurat kommer i kog. Vaniljesmagen bliver måske lidt mindre kraftig end på den klassiske facon. Vaniljecreme i mikroovn Bland alle ingredienser i en mikro-skål og pisk dem sammen. Sæt skålen i mikroovnen i 2 min./75 pct. Tag skålen ud og pisk cremen igennem. Sæt skålen tilbage i mikroovnen i 1 min./100 pct. Pisk igen og sæt igen skålen i ovnen i 1 min/100 pct. Cremen skal blive helt tyk.