Vandbakkelsesdej

Vandbakkelsesdej

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

2,5 dl vand
100 g smør
1 tsk fint salt
1 spsk sukker
friskkværnet peber
150 g hvedemel
4,5 æg

Fremgangsmåde:

1. Vej alle ingredienser af og sørg for, at æggene har stuetemperatur (læg dem evt. 10 min. i varmt vand). 2. Bring vandet i kog med smør, salt og evt. sukker (med låg på). Tag gryden fra varmen og tilsæt al melet på én gang. Pisk, til blandingen er jævn. Sæt gryden tilbage over varmen og rør energisk i dejen i ca. 1 min., til dejen slipper grydens sider. Tag igen gryden fra varmen. 3. Tilsæt to af æggene og rør hurtigt, til blandingen er jævn. Tilsæt derefter ét æg ad gangen, til blandingen har en passende, formbar konsistens. Den skal kunne holde faconen uden at løbe ud. Pisk evt. det femte æg sammen og tilsæt ½ æg ad gangen, hvis dejen kan tage mere. Varm ikke bland ingen op igen. 4. Kom dejen i sprøjtepose eller brug skeer/teskeer til formningen.