Tynde sesambrød

Tynde sesambrød

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

50 g smør
1 dl vand
1 tsk salt
200 g hvedemel
sesamfrø

Fremgangsmåde:

1. Smelt smørret, til det er lysebrunt. Hæld vandet i og opløs saltet i blandingen. 2. Hæld blandingen i en skål og ælt melet i lidt efter lidt. Hold evt. lidt tilbage. Dejen skal være blød og smidig. Ælt dejen grundigt. Del den i 12 stykker. 3. Tril et stykke dej til en kugle og tryk den flad. Læg den på et let meldrysset bord og drys også lidt mel på dejen. Børst det af igen. Rul dejen tyndt ud og drys lidt sesamfrø på. Vend dejen og drys lidt sesamfrø på denne side. Rul igen ud, så dejen bliver så tynd, at den næsten er gennemsigtig. Gentag med de andre dejstykker. Hæng dem i venteposition på køkkenlåger og over bordkanter. 4. Sæt en plade i ovnen og varm den op til 240°. Tag den varme plade ud og arrangér hurtigt to-tre sesamflager på pladen. Luk ovnen op og sprøjt iskoldt vand i den med en forstøver (10 sprøjt). Sæt pladen tilbage i ovnen og bag sesambrødene ca. 3½ min. Vend dem og giv dem yderligere ca. 3½ min. Tag dem ud og lad dem køle af på bagerist. 5. Sæt en ny plade i ovnen og varm den op. Anbring et nyt hold sesambrød på pladen og sprøjt igen isvand i ovnen. Bag resten af brødene på samme måde. Tips Brødene behøver ikke lufttæt opbevaring. De holder sig sprøde. Sesambrød kan også bages enkeltvis som pandekager på en tør jernpande ved middelvarme.