Tunfrikadeller med råkost

Tunfrikadeller med råkost

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

1 ds tun
1,5 æg
0,5 løg
0,5 dl rasp
0,5 tsk timian, tørret
salt og peber
2 kartofler
mel
salt og peber
olie
-------------------------
3,5 gulerødder
5 rosenkål
1 appelsin
sukker
salt
----------------
2 bagekartoffel
olie
salt og peber
timian, tørret

Fremgangsmåde:

De små frikadeller med kartoffel og tun er både billige og velsmagende. Det er oplagt at lave en dobbelt portion og så bruge dem til madpakken, de smager nemlig lige så godt kolde. Server dem evt. med en let kold sauce af yoghurt og presset hvidløg. Skræl kartoflerne og skær dem i smalle både. Vend dem med olie, salt, peber og timian og læg dem på en papirbeklædt bageplade i et enkelt lag. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter eller til de er gyldne og gennemstegte. Mos tunkødet med en gaffel og rør det sammen med æg, revet kartoffel og løg, rasp og krydderier. Du justerer med et ekstra æg eller lidt mel, alt efter hvor fast farsen bliver. Den må ikke være for lind. Steg små frikadeller i olie på en god tefalpande. Brug en dessertske til at forme dem med. Skræl gulerødderne og riv dem på rivejernet eller ved hjælp af en food procesor. Snit de rå rosenkål meget fint. Vend begge dele sammen med saften af appelsinen, et nip sukker og et nip salt. Server råkosten til de sprøde kartofler og de varme tunfrikadeller. Byd evt. en kold yoghurtsauce til.