Tunfiskemousse med kaviar

Tunfiskemousse med kaviar

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

2 ds tun, i olie
1 løg
citron, saft
0,25 l creme fraiche 18%
4 blade husblas
1,5 dl piskefløde
salt og peber
1 spsk vineddike
1 gl kaviar, lyserød
Pynt
2 tomater, store
kaviar
mynte, frisk

Fremgangsmåde:

Bland inholdet af tunfiskedåserne med pillet , hakket løg, citronsaft og creme fraiche. Kør dette et øjeblik i blenderen eller passér det gennem en sigte. Udblød husbasen i koldt vand, opløs den i et par spiseskefulde kogende vand og pisk den i tunfiskemassen. - rør først lidt af tunfiskemassen i husblasopløsningen, inden den blandes med resten, så klumper den ikke. Når massen er så stiv, at den kan danne mønster, vendes der flødeskum i og smages til med salt, peber og evt. Vineddike eller mere citronsaft. Vend så forsigtigt kaviaren i og fyld massen i en velsmurt peté-form. Sæt den koldt og tildækket i mindst 2 timer, og vend den ud af formen før serveringen. Til pynt skoldes og flås tomaterne, og de skæres i fine snitter uden kerner ved. Bland dem eventuelt med kaviar og læg fine grønne krydderurteblade ovenpå. Lune flutes kan spises til.