Tozzetti (Cantucci biscotti di Prato)

Tozzetti (Cantucci biscotti di Prato)

Forberedelses tid:

Antal:

ca. 1 portion

Ingredienser:

4 æg
50 g smør, blødt
200 g sukker
400 g hasselnøddekerner
600 g hvedemel
salt
2 tsk bagepulver
reven skal af 1/2 citron
æg til pensling

Fremgangsmåde:

Tozzetti har flere navne i de forskellige regioner i Italien og er efterhånden også kendt i Danmark. Denne med hasselnøddekerner kaldes i Rom Tozzetti Når man køber dem i æsker eller poser, smager de udmærket, men hvis man bager dem selv, vil man kunne mærke forskellen. Her er til en rigelig stor portion, der kan gemmes i kagedåser i Ca. 10 dage. Bred hasselnødderne ud på bagepapir på bradepanden, og rist dem i ovnen 10 minutter ved 1800. Afkøl dem lidt, og gnid skallerne af ved at gnide en håndfuld nøddekerner mellem hænderne lidt ad gangen. Det er bedst at få en del af skallerne af, da det ellers kan være svært at ælte dejen sammen. Rør med en træske det bløde smør med sukker, bagepulver, citronskal og æggene et efter et. Melet røres i, og når dejen begynder at blive fast, håndæltes den, og nødderne æltes i til sidst. Rul dejen ud i pølser på Ca. 5 cm i diameter, der lægges på bagepapir på en bageplade. Pølserne trykkes lidt flade og pensles med æg. Disse bages ved 1800 i 20 minutter. Derefter tages de ud afkøles let og skæres i stykker på Ca. 1 til 11/2 cm, disse lægges på pladen med bagepapir og ristes i ovnen ved 1800 et par minutter, til de er sprøde. Afkøles og nydes med et glas vinsanto.