Tournedos med sauce bearnaise og tomat

Tournedos med sauce bearnaise og tomat

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 tournedos
4 tomater
Essens
1 dl estragon eddike
1 l vand
2 skalotteløg
0,5 tsk hvid peber, knust
persille, kviste
Bearnaise
4 æggeblommer
400 g smør
estragon
1 drys cayenne peber
salt og peber

Fremgangsmåde:

Det kræver et snildt håndelag at tilberede en god bearnaise, men det skal til en gang imellem og det er det hele værd! Essens: Kog eddike med vand, løg og knust peber indtil ¼ del. Sigt essensen og lad den afkøle. Bearnaise: Hæld essensen i en tykbundet gryde og leger med æggeblommer indtil en cremet konsistens (må endelig ikke koge). Tilsæt lidt efter lidt det lune flydende smør, alt imens der piskes. Smag til med estragon, cayenne, salt og peber. Til sidst tilsættes tomater der er skåret i strimler. Varm lidt smør på en pande og steg tournados i ca 2 - 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Lad kødet hvile lunt et par minutter og server til den lune bearnaise evt med en frisk salat.