Tortellini med hvidvinssauterede svampe og bladselleri

Tortellini med hvidvinssauterede svampe og bladselleri

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

1 pk tortellini, med ost
1 bk østershatte
1,25 dl hvidvin
1,5 stilke bladselleri
1 fed hvidløg
smør
salt og peber
----------------------
friskhøvlet parmesan

Fremgangsmåde:

Køb hvad du kan få af lækre svampe til denne ret. Måske er der vilde svampe eller de skønne Porto Bello-svampe, eller måske kan du kombinere nogle lidt kedelige supermarkedschampignoner med lidt udblødte, tørrede svampe. Her har jeg brug østershatte, de er i handlen hele året rundt.

Rengør svampene og del dem evt. i lidt mindre stykker. Skær bladsellerien i tynde skiver og hak eller pres hvidløget. Smelt lidt smør på en stor pande og sauter svampe og bladselleri gyldne. Kom hvidløget på panden og lad det stege kort med.

Tilsæt hvidvin og lad den koge ind til det halve. Kan evt. jævnes en lille smule med lidt Maizenajævner. Smag til med salt og peber.

Kog tortellinierne efter anvisningen på emballagen og vend dem sammen med svampene og en håndfuld groftrevet parmesan.

Tomatsalat med rødløg passer godt til, hvis du har tid og lyst.