Torskerogn i grønkålsvugge

Torskerogn i grønkålsvugge

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g kogt hakket grønkål
600 g torskerogn, dåse
150 g bacon, skiver
madolie
bechamelsovs
30 g margarine
3 spsk mel
5 dl mælk
150 g ost, revet
2 tsk salt
1 tsk peber
Muskat
Pynt
    persille
    citron

Fremgangsmåde:

Den optøede grønkål fordeles i et ildfast fad smurt med madolie. Torskerognen skæres i skiver og lægges ovenpå grønkålen. Sovsen hældes over og den stegte bacon fordeles. Bages i forvarmet ovn ved 180 c i ca 45 min. Bechamelsovs: Smelt margarinen, tilsæt mel under kraftig omrøring og hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring. Smag til med salt og peber og evt. Muskat. I stedet for kogt hakket grønkål kan kogt hakket hvidkål anvendes. Serveringforslag: Hovedret/frokostret/forret: Grønkålsvugge pyntet med persille og citron serveret til friske agurker skåret i stave samt rugbrød. Vegetarrert: Undlad torskerognen og anvend i stedet 500 g kogt hakket hvidkål. Erstat bacon med gratineringsost.