Torskefilet i filodej med rissalat

Torskefilet i filodej med rissalat

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g torsk, filet
basilikum, frisk
3 soltørrede tomater i olie
3 pl filodej
olie
3 dl ris, kogte, kolde
1 bdt rucola salat
0,5 dl oliven, sorte
1 dl ærter
1 rød peberfrugt
0,5 dl olivenolie
2,5 spsk hvidvins eddike
salt og peber

Fremgangsmåde:

Filodej fås på frost i de fleste indvandrerbutikker og føres faktisk nu også i Føtex! Når pladerne er optøede, bør du opbevare dem under et fugtigt viskestykke til de skal bruges, det er vigtigt at de ikke tørrer ind. Hvis du absolut ikke kan skaffe filodej, kan du bruge frossen butterdej til pakkerne, men resultatet bliver ikke så sprødt og dekorativt som med filodej. Optø fire plader filodej og læg dem ovenpå hinanden to og to. Pak dem sammen om torskefilet (som er drysset med salt og peber), samt et par soltørrede tomater og nogle blade af frisk basilikum. Saml dem godt sammen for oven, så væden ikke løber ud. Pakkerne pensles evt. med lidt olie, og bages i en 200 grader varm ovn til de er gyldentbrune og sprøde, ca. 20-25 minutter. Hold godt øje med dem. De kogte, kolde ris vendes sammen med peberfrugt i små tern, optøede ærter, fintsnittede oliven og hele rucolablade. Pisk en dressing af alle ingredienserne og hæld den over salaten. Server salaten til de varme filodejspakker.