Torsk i sesam med bønnesalat

Torsk i sesam med bønnesalat

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g torsk, filet
1 dl sesamfrø
olie
salt og peber
-----------------
350 g grønne bønner
0,5 rødløg
6 soltørrede tomater i olie
rucola salat
--------------
olivenolie
balsamico eddike
citronsaft
salt og peber
parmesan ost

Fremgangsmåde:

En hurtig og frisk måde at spise fisk på. her er det muligt at tilberede fisken uden ret meget fedtstof, og salaten bestemmer du jo selv, hvor meget olie du vil hælde over. Køb et par friske limefrugter, det giver fisken det sidste pift. Del evt. torskefileterne i mindre stykker. Kom sesamfrøene ud på en tallerken og vend fiskestykkerne godt heri. De kan evt. dyppes i sammenpisket æg eller mælk først. Læg stykkerne på en papirbeklædt bageplade og bag dem i en 180 grader varm ovn i ca. 15 minutter eller til de er gyldne og gennemstegte. Drys med salt og peber. Overfladen kan dryppes med lidt olie, hvis man har lyst. Nip bønnerne og kog dem i saltet vand i ca. 5 minutter. Vend de kogte bønner sammen med tynde ringe af rødløg, hele, skyllede rucolablade og strimler af soltørret tomat. Dryp salaten med olivenolie, lidt balsamicoeddike og limesaft. Drys med salt og peber og pynt evt. med flager af høvlet parmesan. Køb eller bag et godt brød som tilbehør til retten.