Torsk bagt med ingefærpanade serveret på sprøde forårsruller fyldt med hummer og urter hertil hummer

Torsk bagt med ingefærpanade serveret på sprøde forårsruller fyldt med hummer og urter hertil hummer

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

Torsk med ingefærpanade:
4 stk torsk, uden skind og ben
100 g brødkrummer
50 g smør
1 tsk ingefær, frisk
1 tsk rød chili, frisk
1 tsk salt
1 tsk stødt
koriander
Hummerreduktion:
1 hummer
2 dl hvidvin
2 fed hvidløg
2 tomater
1 gulerod
0,25 knoldselleri
0,5 l kalvefond
1 kvist timian
1 laurbærblad
2 spsk smør
Forårsruller m. hummer:
8 pl risdej
1 hummer
1 dl glasnudler, kogte
1 gulerod
1 persillerod
1 tsk ingefær, frisk, revet
1 tsk karry
1 tsk rød chili, frisk
0,5 ltr vindruekerneolie

Fremgangsmåde:

Hummer: Hummeren koges ca 7 min i rigeligt vand tilsat salt. Hummeren afkøles og kødet pilles fra skallerne og gemmes til rullerne. Hummerreduktion: Skaller fra hummeren, urter og krydderier brunes af i en gryde, tilsættes hvidvin og kalvefond. Koges i ca 1 time, hvorefter den sigtes og reduceres til ca 1½ dl sky. Inden servering monteres saucen med smør.

Forårsruller: Gulerod, persillerod, ingefær og chili skæres i tynde strimler og blandes med karry, salt, peber, glasnudler og hummerstykker. Dette fordeles på midten af af risdejen, som pensles med æggehvide. Siderne foldes ind og dejen rulles omkring fyldet. Rullerne steges sprøde og gyldne i den varme olie inden anretning.

Torsk med ingefærpanade: Alle ingredienser blendes eller stødes fint sammen, formes til en rektangel og fryses. Torskestykkerne krydres med salt og peber, herpå lægges en skive af den frosne ingefærpanade og bages i ovn ved 180º ca 8 min så torsken stadig er let let rå i midten og panaden er gylden.

ANRETNING: Forårsrullerne anrettes i en dyb tallerken, herpå lægges brøndkarsen og torsken, og tilslut den varme hummerreduktion.