Tigerbrød

Tigerbrød

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

50 g gær
0,5 l vand, lunkent
0,5 dl olie
2 tsk salt
3 spsk lys sirup
8 dl rugsigtemel
6 dl hvedemel
1 gulerod
1 gl sveskemos

Fremgangsmåde:

1. Smuldr gæren i en dejskål. Tilsæt olie, vand, salt og sirup. Ælt rugsigtemelet og noget af hvedemelet i til en smidig dej. 2. Hæld 2/3 af dejen ud på bordet, og ælt den revne gulerod i. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Ælt sveskemosen i den sidste 1/3 af dejen i skålen. Tilsæt hvedemel, til dejen har en fast konsistens. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. 3. Ælt begge deje smidige. Rul/form den lyse dej til en aflang plade, ca. 45 cm lang. 4. Form den mørke dej til en rulle, der er lige så lang som den lyse. Form den som et komma, dvs. træk den ud, og gør den flad i den ene side. Læg den mørke dej på den lyse. Rul dem sammen, og del rullen i to stykker, som lægges i to smurte forme. Lad dem hæve i 30 minutter. 5. Bag nederst i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter. Afkøl på bagerist.