Tema: Pandekager


KLIK HER
 og se alle opskrifter på pandekager. 


Hos Youmami er vi vilde med pandekager. Favoritterne lige nu er de russiske varianter med æblestykker indeni, de lækre gratinerede madpandekager med spinat og sidst men ikke mindst, de helt traditionelle sukkerpandekager. MUMS!

 

Pandekagens dag


Hvorfor kalder vi den første tirsdag efter fastelavn for pandekagens dag?

 

Det var den sidste dag før den kristne faste startede. Denne dag spiste man det fine/dyre mad man ikke måtte spise under fasten. Det var blandt andet æg, fint mel, sukker og mælk. Derfor fik dagen navnet: Hvide tirsdag.

 Hvorfor løber vi med pandekager

Dagen fejres mange steder i verden på forskellig måde. I Rusland fester man i en helt uge under den såkaldte Maslenitsa-fest, hvor der bliver spist pandekager i mange afskygninger. England fejrer Pancake-day med pandekage-løb igennem Londons gader. Flere steder i verden kender man til pandekage-løbet denne dag, blandt andet Hong-Kong.

Den kendte Mardi-Gras fest er ligeledes en fejring af hvide tirsdag, eller som de kalder den: Fede tirsdag.

 
Russisk pandekageuge

Så kært barn har mange navne (og traditioner), hos Youmami elsker vi bare at have en hel dag, hvor det nærmest forventes at man mæsker sig i de lækre pandekager!

 

Klik her for at se original artikel fra religion.dk. 


Pandekage lagkage


Mange er efterhånden begyndt at eksperimentere med de traditionelle pandekager på helt nye måder. Det kan være et spørgsmål om at erstatte ingredienser med sundere alternativer, servere andet tilbehør eller helt at ændre konceptet for de fantastiske flade kager. Kort sagt er en pandekage ikke bare en pandekage. 

En af de nye trends er lagkagen lagt sammen med pandekager i stedet for lagkagebunde. 

 

Tænk at man kan lave en kæmpe stor lagkage… af pandekager! Her kan man virkelig få fri leg, på både fyld og antal lag. Og både børn og voksne elsker dem.


Pandekagekage med hindbærskum

På bloggen ”hjemme hos Xenia” trylles lagkagen frem i en flot low Carb version. Se kagen her.

 

Hos Dansukker kalder de lagkagen for en pandekage tærte. Men princippet er det samme. En stak pandekager lagt sammen med flødeskum og frugt i bedste lagkagestil. Se kagen her.

 

Er du ikke til flødeskum kan lagkagen sagtens lægges sammen med kagecreme, vaniliecreme eller creme fraiche. Kun fantasien sætter grænser.


SORTED food


Tjek de her drenge ud, der laver Cinnamon Swirl Pancakes. Der er da vildt tjekket. Der er flere forskellige pandekager lagt ud fra de samme folk. Vi kan også anbefale videoen med Amazing American Pancakes, fra Sorted food.