Tema: Nye Kartofler

Nye kartofler

Kartoflens historie? Columbus tog kartoflen med til Europa og siden har den vundet sit indpas i de Europæiske køkkener. På verdensplan er kartoflen er med på top 5 listen over de vigtigste afgrøder. Kartofler får i mange afskygninger, farver og forme. For mig er den ”Nye Danske kartoffel” helt speciel og noget jeg glæder mig til hvert år.

Hvordan koges nye kartofler så de bliver perfekte? Smagen af nye kartofler er helt fantastisk og efter min smag skal de tilberedes helt enkelt, for at bevare den fine rene smag. Nye kartofler skal ikke skrælles, blot gnides forsigtigt for at fjerne jord og skyl dem i koldt vand. Skrællen bevarer alle de gode vitaminer i kartoflen. Nye kartofler skal kun lige dækkes af vand og kun koges til de er møre. Ved kogning er det vigtigt at bruge så lidt vand som muligt og kun lige koge kartoflerne, til de er møre - så bevares vitaminerne bedre. Skræl ikke de nye kartofler, men gnub dem forsigtigt, og skyl dem i koldt vand. Kartoflerne koges med lidt salt og kogetiden kan varierer alt efter kartoflernes størrelse 7 – 10 minutter. Kartoflerne koges med låget på gryden. Tjek flere gange med en kniv, stik kniven halvvejs igennem kartoflen og når kartoflen slipper kniven, er kartoflerne færdige. Tag låget af og lad kartoflerne tørre.