Thailandske bananpandekager

Thailandske bananpandekager

Forberedelses tid:

Antal:

5

Ingredienser:

2 spsk sukker
4 dl mælk
2 tsk vaniliesukker
1 tsk salt
4 stk æg
220 gram mel
5 stk banan
klaret smør

Fremgangsmåde:

 

Alle ingredienser blendes godt sammen og dejen stilles køligt.

Varm en pande op og tilsæt rigeligt klaret smør eller kokosolie, lad smørret blive varmt, tag panden af varmen og hæld dejen på panden ca. 0,5- 1 cm dej. Skær banan ud i skiver og fordel stykkerne på pandekagen, så bananskiverne synker ned i dejen, før panden igen sættes på varmen. Steg pandekagen til den er fast og lysebrun, vend pandekagen og bag pandekagen til den er lysebrun og gennemstegt.
Server bananpandekagen med sirup.

*Klaret smør: Kom smør i en gryde, smelt smørret ved svag varme. Når smørret er smeltet er smørret skelt, med vallen i bunden af gryden og den klaret smør øverst. Hæld forsigtigt den øverste gule del af smørret i en skål og kasser vallen. Klaret smør skal opbevares i køleskabet.

Grunden til at det er Thailandske bananpandekager er at, en veninde og jeg rejste for ca. 20 år siden som backpacker i Thailand og vi spiste mange af disse bananpandekager mums….