Thaiauberginer i grøn curry

Thaiauberginer i grøn curry

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 dl kokosmælk
150 g grønne bønner
50 g bambusskud, dåse
2 spsk soja, lys
1 spsk sukker
2 kaffir limeblade
100 g bønnespirer
1 håndfuld hellig basilikum
1 chili, rød, mild

Fremgangsmåde:

Skær auberginerne i både. Varm olien op og steg dem gyldne i olien. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Tag det øverste tykke af kokosmælken fra og kom 1 dl af den tynde mælk i wokken. Bring den i kog og lad den koge indtil den tykner, og lidt olie danner sig på toppen, ca. 3 minutter mere. Rør rundt så pastaen bliver helt opløst i kokosmælken. Skær bønnerne i korte stykker og bambusen i strimler. Kom grønsagerne i wokken sammen med resten af kokosmælken og bouillon og tilsæt soya, sukker og et drys salt. Riv limebladene i mindre stykker (fjern midterstrengen) og kom dem i. Lad retten simre under låg 4 minutter. Kom bønnespirerne og de stegte auberginer i og lad dem blive gennemvarme. Smag til. Server retten drysset med basilikumblade og strimler af rød chili.