Thai kokossuppe med kylling

Thai kokossuppe med kylling

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

200 g kylling, inderfilet
3 dl hønsebouillon
1 rød chili
0,75 lime, saft
1 ds kokosmælk
2 forårsløg
koriander, frisk
peber
salt

Fremgangsmåde:

Snit kyllingekødet i små strimler. Snit forårsløgene i skrå skiver; det grønne skal også med. Bring bouillonen i kog og tilsæt løg og kød. Efter ca. 10 minutter tilsættes kokosmælk, finthakket chili, rigelig friskkværnet peber og limesaft. Lad suppen koge i endnu 10 minutter og smag efter, om der evt. skal tilsættes lidt salt eller fiskesauce. Nogle kan også lide en knivspids sukker for at afbalancere limesmagen. Suppen serveres med masser af friske korianderblade. Thailænderne spiser jo ikke brød, men det smager godt at servere bjælker af rå gulerod og agurk som man gnaver til.