Thai kødboller i gul karry

Thai kødboller i gul karry

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

250 g hakket oksekød
1 ds kokosmælk
1 fed hvidløg
1 gulerod
1 æble
2 tsk gul karry pasta
2,5 kaffir limeblade
2 spsk fiskesauce
2 spsk jordnøddesmør, crunchy
2 dl jasminris

Fremgangsmåde:

Det kan være sin sag at skaffe de forskellige specialiteter som bruges til thaimad. Men faktisk har mange supermarkeder både karrypasta og fiskesauce på hylderne. Værre er det med de fine, aromatiske kaffir limeblade. De fås faktisk kun i thailandske specialbutikker, men til gengæld holder de sig perfekt på frost. Så får du chancen en dag, så slå til. Tril små valnøddestore kødboller af farsen og steg dem møre i smør på panden. Hak hvidløget og svits det i olie på en stor pande eller i en wok. Tilsæt karrypastaen og svits den med. Rist smalle gulerodsbjælker kort. Kom kokosmælk på panden og lad det koge op i nogle minutter. Tilsæt jordnøddesmør og rør den godt ud. Tilsæt fiskesauce og evt. en anelse sukker. Tilsidst tilsættes de stegte kødboller og æblet i smalle både. Drys evt. retten med friske kaffir limeblade og server den til jasminris.