Thai forårsruller med svampe

Thai forårsruller med svampe

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

9 pl forårsrulledej, frost
50 g risnudler
1 håndfuld skyøresvampe, tørrede
3 fed hvidløg
1 bdt koriander med rod
2 forårsløg
2 spsk olie
2 spsk ingefær, frisk, revet
50 g gulerod
50 g agurk
50 g svampe, friske
1 tsk sukker
2 spsk vegetarisk fiskesovs
1 spsk soja, lys
olie

Fremgangsmåde:

Forårsrullerne er lidt tidskrævende at lave, men tro os: du vil ikke fortryde det, og eventuelle gæster vil blive glædeligt overrasket over denne lille delikatesse. Hvis man ikke har lyst til at stå med fritureolie, lige før man skal spise, kan forårsrullerne steges i forvejen og varmes op i ovnen.

• Tø 8- I 0 plader omslag til forårsruller op.

• Læg risnudler og svampe i blød en halv times tid.

• Hak hvidløgene, korianderroden og forårsløgene inkl. det grønne.

• Snit de udblødte svampe fint. Klip de afdryppede nudler i korte stykker med en saks.

• Varm olien op i en wok og tilsæt disse ingredienser sammen med ingefæren. Svits et par minutter. Vend rundt og læg låg på.

• Riv guleroden groft. Skær agurken i små tern og hak de friske svampe fint. Snit koriandertoppen, og kom de fire ting i wokken. Tilsæt sukker, et drys salt samt fiske-sovs og soya. Svits endnu et par minutter.

• Lad fyldet afkøle lidt og smag det til.

• Fordel fyldet på det valgte antal dejpladen. Læg det i midten i den ene ende af pladen. Buk begge sider ind over fyldet og rul sammen. Fugt sammenføjningen med lidt vand. Fortsæt til alt fyldet er brugt op.

• Varm Ca. 3 dl olie op i wokken. Når olien syder omkring en tændstik, er den varm nok. Steg forårsrullerne to ad gangen i den varme olie.Vend dem, når de er gyldne på undersiden. Læg dem på et stykke fedtsugende papir og servér dem straks. Eller -hvis de skal spises senere- læg dem i et ovnfast fad og varm dem op i en 225 grader varm ovn, lige inden serveringen.

• Forårsrullerne serveres med chili-vinegarsovs, sur-sød agurkesovs eller sød og stærk hvidløgssovs. Tip, Hvis forårsrullerne serveres som eneste ret, kan portionen gøres større. Fyldet kan tilsættes strimler af omelet, eller små stykker tofu.