Tekage med pærer

Tekage med pærer

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

4 pærer, store
1 citron
120 g sukker
120 g smør
2 æg
1 tsk bagepulver
200 g mel
1 håndfuld mandel, flager

Fremgangsmåde:

1. Smør formen. Skræl pærerne, halvér dem, fjern stilk, blomst og kernehus og skær hver halvdel i tykke skiver på tværs. Pres citronen over pærerne og vend dem i saften. Varm smørret op, til det er let brunet, og køl det af.

2. Pisk æggene godt med 80 g af sukkeret, til de er luftige og stabile. Tilsæt det halve af smørret og den citronsaft, der er dryppet fra pærerne (der skal helst være 3 spsk). Sigt mel og bagepulver over dejen og fold det i.

3. Fordel dejen i den smurte form eller en lille bradepande. Fordel pærestykkerne over dejen og tryk dem lidt ned. Drys mandlerne over og stænk med resten af smørret. Drys resten af sukkeret over.

4. Bag kagen ved 180° i ca. 50 min. Dejen hæver op gennem pærestykkerne, og kagen får en fin overflade.

Variation: Tekage med æbler: Som tekage med pærer, men blot med æbler. Æblerne behøver ikke at skrælles. Skær dem i både og læg dem i rundkreds på kagen. Tryk dem let ned i dejen. Tilsæt evt. en knsp kanel til det sidste sukker, der drysses over.