Tærtedej

Tærtedej

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

100 g smør, blødt
100 g sukker
1 tsk vaniliesukker
1 æg
1 æggeblomme
200 g hvedemel
25 g maizena
1 knsp salt

Fremgangsmåde:

Her starter de italienske hemmeligheder i køkkenet. Alle, der elsker søde sager, mener at have opskriften på den bedste pastafrolla og dermed de bedste tærter. Men den må ikke afvige så meget fra denne her. Med denne dej er det vigtigt, at man rører mindst muligt ved den med hænderne. Man kan lette processen ved at lave den i køkkenmaskinen. I så fald skal man bruge koldt smør. Laver man den med håndkraft i en skål, skal man bruge meget blødt smør. Rør smørret med sukker og vaniljesukker med en træspatel. Rør æg og æggeblomme i. Rør mel og maizenamel i. Ælt først til allersidst dejen let sammen med hænderne. Lad dejen hvile køligt i 1 time.