Tærte med frisk gedeost

Tærte med frisk gedeost

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

150 g gedeost, frisk
3,5 dl piskefløde
2 æg
1 tsk fint salt og friskkværnet peber
muskat, revet
1 kvist timian, frisk
1 håndfuld hasselnødder
1 tærtebund

Fremgangsmåde:

1. Rør gedeosten ud i lidt af fløden. Pisk resten af fløden næsten stiv. Slå æggene sammen med den udrørte gedeost og smag til med salt, peber og muskatnød. Skyl timiankvisten og tryk den tør i køkkenrulle. Træk bladene af og kom dem i æggemassen. 2. Bland æggemasse og pisket fløde. Hæld blandingen i den forbagte tærtebund og bag tærten ved 190° i ca. 30 min., eller til ostemassen er stivnet. 3. Rist evt. hasselnødderne på et stykke alufolie i ovnen ved siden af tærten i 5-10 min. Tag dem ud og gnid skallerne af dem i et viskestykke. Hak dem groft og drys dem på den færdige tærte. Servér ostetærten med en skål blandet grøn salat med pluk af krydderurter, f.eks. kørvelkviste.