Tærte med citron og hindbær

Tærte med citron og hindbær

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

400 g mel
200 g smør
125 g melis
5   æggeblommer
    citron, skal
1 knsp salt
tærten
200 g løs dej
250 g tørrede hindbær
1   citron, usprøjtet
40 g smør, blødt
2   æg, hele
75 g melis
20 g flormelis

Fremgangsmåde:

Her skal også æltes så lidt som muligt, så dejen forbliver løs og let smuldrende. I en skål blandes mel, sukker, salt og citronskræl. Tilsæt smør skåret i terninger og æggeblommerne. Æltes hurtigt og samles til en kugle. Pak den ind i et viskestykke eller i husholdningsfilm, og læg den køligt i 2 timer. Denne tærte bliver endnu mere lækker, hvis man serverer hindbærsorbet til. Rul dejen ud med en kagerulle. Skær en skive ud på 30 cm i diameter. Sæt den på ovnpladen, prik huller i den med en gaffel, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter. Forvarm ovnen til 180c. Sæt dejen i ovnen i 20 minutter. Sæt den derefter på en rist og lad den køle af. Imens piskes smørret jævnt i en lille kasserolle (som ikke må stå over ilden). Tilsæt æg, stødt melis, fintrevet citronskræl og citronsaft. Kasserollen sættes derefter over ilden ved svag varme. Pisk hele tiden indtil først opkog. Efter første opkog tages kasserollen af ilden, og indholdet hældes op i en kold skål. Fortsæt med at piske indimellem, indtil det er helt afkølet. Smør derefter den kolde creme ud på den kolde tærtebund og læg hindbær over hele bunden. Inden serveringen drysses med flormelis, som hældes gennem en finmasket sigte, mens der røres rundt med en ske for at få det til at drysse jævnt ned over hindbærrene.