Syltede (fusions) andelår

Syltede (fusions) andelår

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 Andelår
2 stilk krydderurter
3 laurbærblade
1 skalotteløg, stort
4 spsk andefedt
6 peberkorn
2 dl Rødvin
5 dl hønsefond
4,5 figner, tørrede
appelsin, skal
1 tsk honning
0,5 tsk Tom Yam pasta
timian
fennikelfrø
peberkorn, rosa
Egeblad
salatløg
appelsin, filet
oliven, provence
rucola
olivenolie
appelsinsaft

Fremgangsmåde:

Andelår op i en gryde - dækkes med vand, og der tilsættes 4 store spiseskefulde ande- eller gåsefedt. Krydderurter (Timian og rosmarin), de hele peberkorn, laurbær og skalotteløg i kvarter tilsættes. Det hele bringes i kog, der skummes, og lårene koges ved svag varme ca. 1 time alt efter størrelse. (Kan herefter evt. gemmes et par dage i køleskab).

Andelårene tages op, lægges i en bradepande, pensles med lidt andefedt, drysses med salt og steges i ovnen ved ca. 200 grader, til skindet er sprødt, giv evt. lidt grill til slut.

Saucen skal være lidt "øst-møder-vest" præget: Rødvinen koges helt ned, hønsefonden tilsættes, koges ind til ca. det halve. Strimlede figner, let knuste fennikelfrø, let knuste rosa peberkorn, timian, appelsinskal i julienne, 1 tsk. honning og ½ tsk. Tom Yam pasta tilsættes, kog igennem og jævn evt. med en lille smule maizena.

Salat: Rucola, egeblad, salatløg i tynde ringe, appelsinfileter, Provence-oliven, drysses med lidt god olivenolie og appelsinsaft. Godt landbrød serveres til.