Sydamerikansk skinkemignon

Sydamerikansk skinkemignon

Forberedelses tid:

Antal:

3

Ingredienser:

1 skinkemignon
1 spsk olie
salt og peber
Sauce
0,5 løg
1 fed hvidløg
1 chili, frisk
1,5 skiver bacon
1 dl blegselleri
0,5 ds flåede tomater
20 g chokolade, mørk
Bananer
2 banan
0,5 tsk chili, stødt
1 spsk olie
1 granatæble
Tilbehør
3 dl ris
    persille

Fremgangsmåde:

1. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl og rens chilipeberen og fjern frøene. Skær den i små stykker. Skær bacon i strimler. 2. Dup skinkemignonen tør med køkkenrulle. Varm olien i en gryde ved god varme. Brun skinkemignonen på alle sider, 2 minutter i alt. Tag den op og krydr med salt og peber. Løg, hvidløg, chili, bacon og evt. blegselleri eller grøn peberfrugt i små stykker steges i gryden ved kraftig varme i 1 minut. Tilsæt tomater med lidt af saften fra dåsen samt chokoladen i mindre stykker og rør rundt til chokoladen er smeltet. 3. Kom skinkemignonen i gryden sammen med saucen. Steg den i 10 minutter under låg for svag varme. Kødet vendes og steger videre i 10 minutter under låg . 4. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 70 grader, så er kødet færdigt. Kødet tages op og hviler indpakket i stanniol i ca. 15 minutter. Ved servering skal kødet skæres ude i tynde skiver. Sovsen simrer videre uden låg ved svag varme, til den er tilpas tyk i konsistensen. 5. Skræl bananerne og skær dem i tynde skrå skiver. Drys skiverne med chili og steg dem på en pande i olien i 1 minut på hver side ved kraftig varme. Serveres evt. drysset med de røde kerner fra granatæblet