Svitset spidskål med jordnøddesovs

Svitset spidskål med jordnøddesovs

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 portion jordnøddesovs
5,5 fed hvidløg
1,5 røde chili, friske
2 spsk jordnøddeolie
2 forårsløg
2 spidskål, små
2 spsk soja, lys
1 tsk sukker
0,25 tsk peber
200 g bønnespirer
1 rød chili, mild

Fremgangsmåde:

Her er en forholdsvis mild ret. Styrken kan reguleres ved hjælp af de røde chili. I Thailand ville man bruge kinakål, men vi foretrækker den fornemme spidskål. Hvidkål eller savoykål kan dog også bruges. • Lav først jord nøddesovsen og sæt den til side. • Hak hvidløgene. Skær chilierne op og fjern kernerne. Skær dem i tynde ringe.Varm olien op og svits hvidløg og chili et øjeblik. • Snit forårsløgene (gem lidt af det grønne til pynt) og svits dem med et minut. • Del spidskålen i kvarte og skær dem i brede strimler Kom dem i wokken og læg låg på. Lad dem svitse I minut, Hæld soyaen ved, drys med sukker og hæld Ca. ½ dl vand over kålen. Drys med friskkværnet peber og svits kålen for god varme Ca. I minut mere. • Kom bønnespirerne i og vend rundt, indtil de er gennemvarme. Drys med flntsnittet forårsløg og ringe af mild chili ved serveringen. • Giv jordnøddesovsen til separat.