Svitset kål med shiitakesvampe

Svitset kål med shiitakesvampe

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 shiitakesvampe
600 g kål
4 bladselleri
4 spsk olie
1 tsk sukker
1 spsk sojasauce, sød
2 spsk soja, lys

Fremgangsmåde:

Her er en mild ret, som kan laves med den slags kål, man har ved hånden: hvidkål, savoy- eller spidskål, kinakål etc.

• Sæt svampene i blød i rigeligt vand et par timer, gerne natten over.

• Skær først den valgte kål i kvarte, derefter i ottendedelsstykker Snit selleristilkene og bladene (gem lidt til pynt). Skær de udblødte svampe i kvarte.

• Varm olien op i en wok. Svits svampe, kål og bladselleri et par minutter. Læg låg på.

• Rør sukker og de to slags soya ud i 2 dl vand. Hæld det over kålen, og læg atter låget på wokken. Lad retten simre 6-8 minutter.

• Drys med de resterende selleriblade.