1. Bestil skanken skåret i skiver hos slagteren. Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det på begge sider i olie i en sauterpande. Tag kødet op. Rist derefter finthakket løg og bacon i tern. Kom kødet tilbage i panden og tilsæt timian, strimlet appelsinskal af en appelsin (striml lidt ekstra skal til pynt ved servering), 2 dl appelsinsaft, lidt salt og peber. Lad det koge uden låg ca. 5 minutter inden vand/bouillon tilsættes. Læg låg på. Kog ved svag varme til kødet er mørt, ca. 11/2 time. Si skyen. Tilsæt evt. lidt vand, hvis skyen er for tyk. Hvis der er alt for meget væde, så kog den ind. 2. Jævn evt. med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand. Skank i skiver lægges tilbage i saucen. Kog kartoflerne. Grøntsagerne skæres ud i lige store stykker og kommes i kogende vand. Giv dem et kort opkog, så de stadig er sprøde. Grøntsagerne vendes i retten, som smages til med salt,peber, timian og appelsinskal. Pynt evt. med timian og appelsinskal ved servering. Valnøddebrød: Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt halvdelen af melet og de finthakkede valnødder. Bland olie og salt i dejen og ælt mere mel i dejen. Ælt dejen godt. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 20 minutter. Ælt dejen godt igennem og form til to brød. Lad dem hæve på bagepladen i ca. 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg, drys med mel og rids brødene på langs. Bag brødene ved 200 grader i ca. 30 minutter. Bank på brødene - det skal lyde hult, så er de bagte.