Svinemedallioner m. blommer og kantareller

Svinemedallioner m. blommer og kantareller

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

350 g svinemørbrad
50 g rørsukker
sort peber
8 stk blommer
100 g kantareller
kalvefond
citronsaft
armagnac
1 spsk smør
1 spsk smør
300 g kartofler
groft salt
1 spsk olie

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 225 grader. Vask kartoflerne grundigt og kog dem i letsaltet vand til de er næsten møre (ca. 10 minutter). Hæld vandet fra, vend dem med olie og groft salt, læg dem på bagepapir og sæt dem i ovnen i ca. 15 min.

Imens skæres mørbraden ud i 6 medallioner, som rulles på siderne i rørsukker og groft sort peber. Steg dem i smørret ved middel varme i 2-3 min. på hver side og lad dem trække til saucen er færdig (gem smørret på panden).

Børst kantarellerne omhyggeligt og steg dem kort i smørret fra medallionerne. Tilsæt de halve, udstenede blommer, lidt rørsukker, lidt citronsaft og en anelse fond til at binde det sammen. Lad simre 1 minut. Jævn med smørret og smag til med Armagnac.

Anret saucen midt på tallerknerne. Læg medallionerne ovenpå og servér kartoflerne i en skål ved siden af - velbekomme