Svinemørbrad med pesto

Svinemørbrad med pesto

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 mørbrad royal
olie
salt og peber
timian, frisk
Pesto
100 g pinjekerner
50 g pecorino ost
50 g parmesan ost
1 fed hvidløg
0,5 dl olivenolie
1 bdt basilikum, frisk
Tomatchutney
0,5 kg cherry tomater
250 g perleløg
1,5 fed hvidløg
1 spsk lagereddike
1,5 spsk akacie honning
dild
salt og peber
275 g grønne asparges
75 g parmesan ost
1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

1. Vælg Mørbrad Royal, eller bed slagteren om at skrære mørbradhoved, mørbradspids og bimørbrad af to almindelige svinemørbrad, samt at afpudse dem for sener og hinder.

2. Brun kødet i olie på en pande. Kryder med salt, peber og timian. Stil kødet i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter. Lad kødet hvile i mindst 10 minutter.

3. Kom pinjekernerne i en blender til pestoen, derefter de øvrige ingredienser. Tilsæt basilikumbladene og smag til med salt.

4. Skær tomaterne i halve og fjern stilken. Kom halvdelen af tomaterne i en gryde og kog dem til en kompot. Bring vandet i kog, kom løgene i og beregn en kogetid på ca. 2 minutter, efter vandet er i kog igen. Pil løgene. Tilsæt løg, finthakket hvidløg, eddike og honning. Lad det koge igennem i ca. 5 minutter. Vend resten af tomaterne i kompotten. Smag til med skåret dild, salt og peber.

5. Kog kartoflerne. Kom høvlet parmesan på aspargesene og stil dem øverst i ovnen ved 150 grader i 5-10 minutter, til permesanen er smeltet.

6. Skær tynde endeskiver af hver mørbrad og del resten i fire ens stykker. Stil stykkerne på højkant i et ovnfast fad. Kom ½-1 spsk pesto ovenpå og stil dem i ovn ved 225 grader i 3-5 minutter, til pestoen bliver lidt brun og danner skorpe. Server straks.