Svinemørbrad i rosévin

Svinemørbrad i rosévin

Forberedelses tid:

Antal:

3

Ingredienser:

1 svinemørbrad
2 skalotteløg
10 g smør
salt og peber
2 dl rosévin
0,5 spsk tomatpuré
1 dl piskefløde
saucejævner
tilbehør
ris
grøntsager

Fremgangsmåde:

1. Afpuds mørbraden for sener. Dup den tør med køkkenrulle. Hak skalotteløgene fint.

2. Lad fedtstoffet blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun hurtigt mørbraden på alle sider i 1-2 minutter i alt. Krydr med salt og peber.

3. Tilsæt skalotteløg og rør rundt. Kom rosévin og tomatpuré i gryden. Skru ned til svag varme og lad mørbraden stege under låg i 9-10 minutter på hver side, i alt ca. 20 minutter, til mørbraden netop er gennemstegt. Bruges et stegetermometer, skal centrumtem-peraturen være 70 grader.

4. Tag kødet op af gryden og lad det hvile tildækket i ca. 15 minutter. Kog stegeskyen ned til 3 dl. Tilsæt piskefløde og kog igennem. Jævn med saucejævner. Smag til med salt og peber. Si saucen.