Svinekotelet med karrykål

Svinekotelet med karrykål

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 svinesvær, uden svær, uden ben
smør
salt og peber
timian, tørret
-------------------
0,25 hvidkålshoved
2 spsk karry
olivenolie
salt og peber
-------------
2 dl jasminris

Fremgangsmåde:

Karrykål er en gammel kending fra min tid som fattig studerende. Det smager fint og koster næsten ingenting at lave. Hvis du har lyst, kan du jo tilsætte lidt andre grøntsager, hvis du lige har nogle liggende, fx snittet gulerod, r ød peber eller måske æbler. Og prøv at kyle en håndfuld peanuts i til sidst. Snit hvidkålet fint. Opvarm lidt olie i en tykbundet gryde og brænd karryen af. Tilsæt kålen og skru ned for blusset. Steg under omrøring i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Steg svinekoteletterne i smør på en god pande, ca. 12-15 minutter i alt, afhængig af størrelse. Krydr med salt, peber og timian og lad dem hvile lidt inden de serveres. Byd evt. mangochutney til.