Svinekotelet med bagte rødbeder og sennepsdressing

Svinekotelet med bagte rødbeder og sennepsdressing

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 svinekoteletter, med ben
4 rødbeder
timian, frisk
olivenolie
balsamico eddike
salt og peber
-----------
1 bdt rucola salat
0,5 rødløg
1 spsk dijon sennep
1 fed hvidløg, p
0,5 dl olivenolie
balsamico eddike
salt og peber

Fremgangsmåde:

Rødbeder får en skøn smag når de bliver bagt i ovnen, sådan lidt nøddeagtigt og cremet. Balsamicoeddiken giver lidt skarphed til den søde grønsag, men hvis du ikke lige har en flaske stående, så brug en almindelig rødvinseddike i stedet for. Skræl rødbederne og snit dem i skiver eller store tern. Læg dem i et smurt, ildfast fad og vend dem med olivenolie, lidt balsamico, salt, peber og en del friske timianblade. Stil dem i en 200 grader varm ovn i en time. Vend dem gerne undervejs.Steg svinekoteletterne i lidt olivenolie på en tefalpande. De skal have 13-18 minutter i alt, alt efter tykkelse. Krydr dem med salt og peber og timian. Skyl og tør rucolaen og snit løget i meget smalle både. Pisk en dressing af olie, eddike, sennep, presset hvidløg og salt og peber. Vend den sammen med rucola og rødløg. Server salaten til de bagte rødbeder og svinekoteletter.