Svinekam stegt som vildt

Svinekam stegt som vildt

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1,25 kg svinekam
150 g bacon, skiver
1 tsk salt
1,25 dl vand
1 kvist timian
Sovs
40 g smør
50 g hvedemel
5,5 dl mælk
salt
kulør
0,75 dl piskefløde
1 spsk ribsgelé
1 tsk danablu
Tilbehør
kartofler, både
pærer

Fremgangsmåde:

1. Varm ovnen op til 230 grader.

2. Skær kødet i skiver uden at skære helt igennem. Læg 1/2 skive bacon i hvert snit. Læg kødet i en lille bradepande og drys salt på. Sæt stegen i ovnen og brun den i ca. 15 minutter.

3. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog saucen igennem under omrøring. Smag sovsen til med salt og giv den et par dråber kulør. Hæld sovsen over kødet, hæld vand ved og læg en timiankvist i bradepanden. Dæk fadet med stanniol.

4. Dæmp varmen til 180 grader. Steg kødet i bradepanden i alt ca. 1 1/4 time. Tag kødet ud af ovnen. Lad kødet hvile ca. 20 minutter, før det skæres i skiver.

5. Si skyen fra kødet ned i en gryde, tilsæt piskefløde og kog saucen igennem. Smag til med salt, ribsgelé og Danablu