Svinekød i rød karry med æbler og rødløg

Svinekød i rød karry med æbler og rødløg

Forberedelses tid:

Antal:

2 personer

Ingredienser:

300 g svinekød, strimler
2 fed hvidløg
1 rødløg
1 rødt æble
1-2 spsk karry, rød
olie
-------------------------------
2 dl jasminris
1 spsk kokosmel

Fremgangsmåde:

Gå svinekødet efter inden du steger det. Strimlerne skal være meget smalle, så klip dem mindre med en saks, hvis de er for store. Fjern evt. fedt og sener og tør kødet godt af med køkkenrulle, så det ikke koger i stedet for at stege. Og husk at læse på g lasset hvor stærk karrypastaen er, det kan variere fra mærke til mærke. Hak hvidløget fint og snit løget i meget smalle både eller halve ringe. Skær æblet i smalle både. Opvarm lidt olie på en meget stor pande eller i en wok. Sauter hvidløget ganske kort og tilsæt kødstrimlerne, evt. ad flere omgange, så det bliver ordentligt brunet. Kom karrypasta i gryden og vend det godt rundt. Tilsæt løgbådene og vend dem med. Kom evt. lidt vand ved retten. Efter nogle minutter kommes der æbler i retten, og så snart de er faldet lidt sammen, er retten færdig. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Server de varme ris til retten, gerne sammen med både af lime. Drys retten med lidt kokosmel.