Svinebov med asparges

Svinebov med asparges

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

800 g svinesvær, uden svær, uden ben
10 g smør
peber
1 laurbærblad
1 gulerod
1 løg
2 dl bouillon
500 g grønne asparges
persille
sauce
majsstivelse
salt og peber
muskatnød
0,5 dl piskefløde
Tilbehør
1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med peber. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider, ca. 4 minutter i alt. Tilsæt laurbærblad, gulerod i skiver og løg i både. Hæld bouillon ved og lad kødet simre ved svag varme under låg i 11/2-2 timer. Vend kødet under stegningen. Tag kødet op og dæk det med stanniol. 2. Del aspargesene i hoved og stængler. Skær stænglerne i 1 cm lange stykker. 3. Si skyen fra kødet gennem en finmasket si. Tilsæt bouillon, hvis der ikke er væske nok. Kog saucen op og jævn med majsstivels e udrørt i koldt vand. 4. Krydr med salt, peber og en anelse revet muskatnød. Kom fløden i og kog igennem. Tilsæt aspargesstænglerne og kog 2-3 min. Tag saucen fra kogepladen. 5. Skær kødet i meget tynde skiver og læg dem forsigtigt i saucen. Lad dem trække 10 minutter. Retten varmes op til kogepunktet. 6. Kog aspargeshovederne med et par minutter. Drys med hakket persille.