Svinebov med abrikoser

Svinebov med abrikoser

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1,5 kg svinebov, med ben, uden svær
150 g abrikoser, tørrede
2 kviste timian
salt og peber
3 løg
2 dl vand
1,5 spsk hvedemel
Tilbehør
pillekartofler

Fremgangsmåde:

1. Gnid boven med timianblade, salt og peber. Varm en stegegryde, der kan tåle ovnvarme godt op, og læg boven i gryden med fedtsiden nedad. 2. Lad den brune, til noget af fedtet er smeltet af. Vend kødstykket og brun det godt på de andre sider. 3. Pil løgene, skær dem i tynde både og brun dem i gryden. Klip abrikoserne i strimler og kom dem i gryden sammen med vandet. Læg låg på gryden og sæt den i en kold ovn. Tænd på 200 grader og lad kødet stege i 11/2-2 timer, til det nemt kan løsnes fra benet. 4. Tag kødet op af gryden. Jævn skyen med mel udrørt i koldt vand. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber. Skær kødet fra benet og skær det i så pæne skiver som muligt.