Svensk pølseret

Svensk pølseret

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

500 g kartofler
2,5 pølser
1 løg
2 tsk paprika
2,5 spsk tomatpuré
2 dl mælk
salt og peber
smør

Fremgangsmåde:

Ja, særlig tjekket er det jo ikke, men jeg kender ikke nogen, der ikke er hemmeligt vild med svensk pølseret! Min søster pynter som regel lidt på den ved at tilsætte bacontern og friske tomater, og det står jo alle frit for at efterligne den model. Her er i hvert fald klassikeren. Kartoflerne snittes i 1X1 cm tern, skylles og tørres i et rent viskestykke. Snit pølserne i skrå skiver og hak løget fint. Opvarm lidt smør på en meget stor pande og råsteg kartoffelterningerne til de er let gyldne på overfladen. Tag dem op. Sauter nu hakket løg og pølser sammen med paprikaen. Kom kartoflerne tilbage på panden og tilsæt mælk og tomatpure. Mælken skal næsten dække fyldet, så det kan blive nødvendigt at tilsætte lidt mere mælk. Lad retten stå og småsimre til kartoflerne er lige netop møre, de må ikke koge ud. Smag til med salt og peber. Retten serveres i panden med et heftigt drys af friskklippet purløg. Groft rugbrød og koldt smør gives til.