Svampesuppe

Svampesuppe

Forberedelses tid:

Antal:

ca. 10 personer

Ingredienser:

500 g svampe
30 g smør
2 skalotteløg
3 spsk mel
1 porre
1½ l bouillon, grønsags
1 dl fløde
salt og peber
1-2 spsk hvidvin

Fremgangsmåde:

Rens og skær svampene i tynde skiver. Hak løgene fint, varm bouillonen. Smelt smørret i en gryde, og snur løgene og den finskårne porre klar heri. Tilsæt de delte svampe og svits dem let. Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt, uden låg. Drys melet over og rør til afbagningen er glat. Tilsæt den varme bouillon mens du rører hele tiden. Lad det koge godt igennem under stadig omrøring. Tilsæt piskefløden lige inden serveringen og smag til med salt og peber. Rigtig godt med friskbagte flutes. Hyggeligt efter en lang fælles svampetur.